tirsdag 24. september 2013

Lunsjlapper

Har drevet litt å titta etter oppskrift på noe som kan være enkelt å ha med på tur, hvis en skulle trenge en matbit på veien, nå, mens jeg går på diett.... Har liksom ikke noensinne hatt noe særlig til sansen for matpakker med brødskiver jeg da. Bare tanken på svett ost og kjøttpålegg gir meg totalt vegring.
Jeg har lenge titta på oppskriften på lunsjlapper, som vi har hatt i ketokokeboka, og den har jo virket spennende. Men det tok litt tid før jeg fikk tak i Glutenmel. Men nå hadde jeg det endelig i hus, så da kunne jeg prøve

Lunsj-lapper (ca.22 stk)

100 gram sæterrømme
15 gram glutenmel
20 gram soyamel
3 egg
50 gram rapsolje
8 gram fiberhusk
9 gram hele linfrø
1/4 ts salt
1 ts natron
eventuelt oregano

Bland sæterrømme, glutenmel, soyamel, olje, fiberhusk, linfrø, salt, oregano og det ene av egget, samt 2 eggeplommer. To av eggehvitene piskes stive og røres inn i resten av blandingen
Fordeles i pletter på stekeplate med bakepapir og stekes i ovn ved 170 grader i 15 minutter.
En lapp veier etter steking ca.12 gram, og inneholder 0,3 karbohydrater (1,4g fett og 54 kcal)
Lappene må være veldig tynne på brettet, da de hever i ovn...

Disse lappene smakte veldig godt, men tenkte kanskje jeg skal prøve å "oppgradere" de litt etterhvert. Prøve meg fram med skivet baconost på toppen, eller kanskje også bruke blandingen som den er, og legge oppå kjøttdeig og ost, slik at man har fiks ferdig lunsj til å ha med...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar