Dette er et kjempegodt og veldig enkelt brød å lage hjemme. Tar omtrent 10 minutter å mikse sammen oppskriften, og voilà, sett det i ovnen. Ingen heving eller noe, bare la det stå å godgjøre seg i ovnen til det er ferdig....
Ett stort eller to små brød:
200 gram linfrø
100 gram sesamfrø
100 gram fibrex (kjøpes på helsekost)
25 gram fiberhusk
10 gram bakepulver
2 gram salt
8 egg
300 gram vann
260 gram rapsolje
Bland linfrø, sesamfrø, fibrex, fiberhusk, bakepulver og salt. Tilsett egg, vann og olje. Alternativt kan du piske eggene lett, og vende dem inn til slutt. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir, eller en silikonform(event. to mindre former). Stekes ved 190 grader i 1-1,5 timer. Legg gjerne bakepapir over brødet etter 1 times tid. Hvelv brødet ut av formen, og la det stå til avkjøling med bunnen opp.
Dersom brødet deles i 25 skiver à 44 gram pr skive, vil hver skive inneholde 1 karbohydrat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar