mandag 7. oktober 2013

Vi møtes på Spesialsykehuset

Da ble det til at noen av oss som går på diett, møttes på Spesialsykehuset for Epilepsi for å snakkes, lage mat og spise sammen på søndagen. 2 var inne for 2-årskontroll nå, og vi andre kom som gjester. For oss som ikke har gått på dietten like lenge var jo dette en mulighet som var helt utrolig, hvor vi kunne høre deres erfaringer og få kontakt med de som har mer kjennskap til å gå på en slik diett. Selvfølgelig blir det mye snakk på mat i forhold til sykdommen. Innvirkning, hvor lang tid det har tatt før man merker noe osv. Og man ser jo fort at det her gjelder, som på vanlige medisiner, at det er veldig individuelt hvor fort og hvor bra kroppen responderer på denne typen behandling.
Jeg tror det er ganske mange som kunne hatt nytte av å testet ut denne typen behandling, men som ikke helt tar sjansen. Kanskje er noen redde for at de nesten ikke kan spise noe som helst mat lengre? Men da tar de feil. Noe må vi unngå, helt klart, men det meste kan vi spise. Hovedprinsippet er egentlig at vi er nødt for å lage maten fra bunnen av. Ellers er mye tilpasning. Istedetfor pasta eller spaghetti, kan man bruke squash. Istedetfor potet, kan vi bruke aubergine eller blomkål(til mos).

Som sagt, når vi møttes på søndagen, lagde vi mat. Forrett, middag og dessert...

Forretten bestod av avokado fylt med reker i majones/rømme med frø fra granatepler strødd oppå


Til middag hadde vi lasagne. Vår lasagne er laget med squash istedetfor pastaplater, men smaker ypperlig.





Til dessert hadde vi pannacotta med rørte bringebær i sukrin+. Dette glemte jeg selvfølgelig å ta bilde av, men kjempegodt var det likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar